Browar Brodacz postanowił stworzyć agregator cateringowy

Browar Brodacz postanowił stworzyć agregator cateringowy, który w pierwszej kolejności będzie obsługiwał Trójmiasto, a docelowo będzie działał również w innych miastach wojewódzkich, poinformował prezes Tomasz Brzostowski. Jednocześnie 2% z każdej transakcji zostanie przekazane na walkę z koronawirusem.

„Będziemy działać na zasadzie cateringu, tylko że nie gotowych posiłków, a produktów spożywczych. Zaczynamy w Trójmieście, ale planujemy poszerzyć działanie platformy o inne miasta wojewódzkie. Na razie sklep działa jedynie na terenie Gdańska, Gdyni i Sopotu. Jeśli ktoś jest zainteresowany np. czterema piwami Brodacza, dwoma kilogramami kawy z palarni Kawana czy Nieczapla i wędlinami z Majoliki, wystarczy wejść na naszą stronę i zapełnić koszyk. Dzięki temu lokalna rzemieślnicza gastronomia będzie miała trochę pracy, ludzie jedzenie dostarczone pod drzwi, a to wszystko tak naprawdę po to, żeby przekazać 2% z każdej transakcji na walkę z koronawirusem” – powiedział Brzostowski, cytowany w komunikacie.

Browar Brodacz zwraca uwagę, że w czasie ogólnopolskiej kwarantanny jedną z branż, które przeżywają głęboki kryzys, jest gastronomia.

„Zamknięte lokale, odwołane wydarzenia, spadająca sprzedaż. Jedyną drogą są zamówienia z dostawą do domu. Restauracje radzą sobie przez sprzedaż swoich dań z dowozem. A Browar Brodacz chce w jednym miejscu skupić producentów różnych wyrobów rzemieślniczych: piwa, długodojrzewających wędlin, świeżo palonej kawy klasy speciality, pieczywa na zakwasie, a już niedługo także świeżego mleka” – czytamy dalej.

Platforma będzie poszerzać ofertę z każdym dniem. Brodacz zachęca producentów kraftowych do przyłączenia się.

„My odkupujemy od nich towar, który i tak wytwarzają, kompletujemy z resztą zamówienia i dowozimy pod drzwi klienta” – dodał Brzostowski.

Cały proces będzie odbywał się z zachowaniem wszelkich środków ostrożności: auta dostawcze będą regularnie czyszczone, kierowcy wyposażeni w środku dezynfekcji, a towar – wcześniej opłacony – wyląduje pod drzwiami klienta. Dostawca z dwumetrowej odległości upewni się tylko, że klient otworzył drzwi i zabrał zamówienie. Zamówienia będą realizowane w ciągu najbliższego dnia roboczego, podsumowano w materiale.

Browar Brodacz istnieje od 2015 r. Specjalizuje się w piwach nowofalowych: obficie chmielonych nowoczesnymi odmianami chmielu, owocowymi piwami kwaśnymi oraz piwami deserowymi.

Źródło: ISBnews

Powered by WPeMatico

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *